По време на нападението в гимназия Марджъри Стоунман Дъглас пред сградите, в

...
По време на нападението в гимназия Марджъри Стоунман Дъглас пред сградите, в
Коментари Харесай

Въоръжен помощник-шериф не е влязъл да помогне по време на нападението в гимназията във Флорида

По време на нападението в гимназия  " Марджъри Стоунман Дъглас " пред постройките, в които се е случило клането е имало въоръжен заместник-шериф, който не е влезнал, с цел да помогне, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, цитирайки локалния шериф Скот Израел.

Шериф Израел не заяви дали някогашния помощник-шериф Скот Питърсън ще бъде съден за бездействието си, само че съобщи, че той е трябвало да влезе в постройката и да ликвидира килъра. Питърсън е подал оставка през вчерашния ден, откакто му било обявено, че ще бъде изпратен в неплатен отпуск.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поддържа концепцията за повишение до 21 години минималната възраст за закупуване на полуавтоматични пушки, сходни на употребяваната при нападението против гимназия " Марджъри Стоунман Дъглас ". В момента в Съединени американски щати пушки могат да купуват навършилите 18 години, а револвери - навършилите 21 години. Нападателят, лишил живота на 17 души, е на 19 години, напомня АП, написа novini.bg.

" НРА ще го поддържа, както и Конгресът ", съобщи Тръмп, визирайки Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия. Само преди часове НРА се разгласи срещу концепцията и упрекна Демократическата партия и медиите в политизиране на нещастието.
Тръмп и заместник-председателят на НРА Уейн Лапиер поддържаха концепцията за въоръжаване на учители и админи. Според президентът на Съединени американски щати това ще е по-ефективно от въоръжаването на 100 спомагателни пазачи.

Китайският в. " Глобал таймс " разгласява през днешния ден публицистична публикация, в която подкани Съединени американски щати да се поучат от Китай и да защитят в действителност човешките права, като лимитират притежанието на оръжие, отбелязва Ройтерс. " Повече американци умират от огнестрелни оръжия в страната, в сравнение с американски бойци във войните, водени от Съединени американски щати, акцентира се в публикацията, която напомня, че правото на живот е най-фундаменталното от човешките права.

Човешките права са някогашен източник на напрежение сред двете водещи стопански системи, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР